Jochem Lettink

Ontmoet het team | Jochem

15 dec 2019

Hij is áltijd vrolijk, heeft veel levenslust en, naar eigen zeggen, zéker nog 30 jaar te leven. In zijn vrije tijd kijkt hij graag naar programma’s als Love Island, The Voice of Holland en Temptation Island, maar ook voor een goede anime-tekenfilm is hij te porren. Zet je schrap voor het legendarische interview met onze Jochem!

Temptation Island, Love Island, The voice…?!

“Naast dat ik het fantastisch vind om te kijken naar andermans leed, beeld ik mij in hoe ikzelf in zo’n situatie zou handelen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar Temptation Island, kan ik je alvast vertellen dat mijn relatie dat hoogstwaarschijnlijk niet overleeft. Met drank op word je toch wat losser. Maar eh, ik heb momenteel ook geen vriendin, dus dan mag ik dit zeggen… toch?”

Meer ‘guilty pleasures’?

“Guilty pleasures? Nee joh, ik schaam me hier niet voor. Naast deze programma’s kijk ik ook graag naar Japanse anime-tekenfilms. Vroeger vond ik dat echt voor nerds, maar op aanraden van anderen heb ik het toch een kans gegeven. Ik wil altijd alles uitproberen, want soms kan iets waarover je een oordeel hebt, toch een verrassende wending krijgen!”

Van het padje

“Iedereen moet natuurlijk zelf weten hoe hij of zij leeft, maar een route uitstippelen tot mijn pensioen is niets voor mij. Ik vind zó veel dingen leuk. De opleiding die ik gevolgd heb – bedrijfskundige informatica- sluit bijvoorbeeld totaal niet aan bij het werk dat ik nu doe. En een baan bij de politie zie ik in de toekomst ook wel zitten. Hoe dan ook, in de 30 jaar dat ik nog leef, wil ik er zoveel mogelijk uit proberen te halen. Geen route, maar leven van dag tot dag. Ik zie wel waar het schip strandt!”

Euh, pas 27 en nog 30 jaar te leven?!

“Tja, het is niet mijn doel om oud te worden. Het is leuk als ik een paar jaar van mijn pensioen kan meepakken, maar ik vind het veel belangrijker dat ik een leuk leven heb gehad. Ik houd nu eenmaal van feestjes en gezelligheid. En als niemand mee op stap wil, ga ik gewoon alleen: dan gebeurt er óf iets magisch, óf juist helemaal niet. Maar vrienden, die maak ik overal wel!”

Liefde voor programmeren

“Vroeger speelde ik veel computerspelletjes. Toen er op een dag een vriend van mijn broer langskwam en één van de spelletjes kraakte, dacht ik: ‘dit wil ik ook’. Dus ben ik mij erin gaan verdiepen. Uiteindelijk heb ik via een stage de fijne kneepjes van het programmeren geleerd. Ik vind het tof om mensen te kunnen helpen met een probleem. Daarnaast ben ik ook thuis aan het ‘knutselen’: zo maak ik een dashboard die alles kan aansturen en is voorzien van grappige beelden. Daar word ik gewoon vrolijk van!”

Exapps

“’Het beeld dat ik van tevoren had – één grote vriendengroep – blijkt ook aardig te kloppen. En als je niet weet wát je in de pauze moet doen omdat er zoveel te doen is, moet het hier wel goed zitten!”

Terug naar overzicht