Leander Klees

Ontmoet het team | Leander

4 jul 2023

In zijn hoofd houdt hij van logische kaders, maar buiten werktijd laat hij graag zijn creativiteit spreken. We hebben het natuurlijk over Leander, onze nieuwste aanwinst. Als backend-developer versterkt hij ons team in het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Hoog tijd om ‘m aan jullie voor te stellen!

Voordat Leander bij ons terechtkwam, was hij een tijdje voor zichzelf bezig. Samen met twee vrienden heeft hij een bestaande strategie uitgewerkt over hoe je veilig investeert. Ze deelden hun kennis met bedrijven via lezingen en gaven een-op-eencursussen aan geïnteresseerden. Een leuke en leerzame periode wat Leander betreft, maar op een gegeven moment vonden ze het alle drie tijd om hun eigen pad verder te bewandelen.

Juiste balans

En dat was wanneer Leander zich bij ons meldde. “Ik was op zoek naar een bedrijf met een goede sfeer. Eentje waar je jezelf kan zijn, waar ze openstaan voor een grapje en waar open en eerlijk wordt gehandeld.” Na het zien van onze bedrijfsvideo die we een paar jaar geleden zonder schaamte hebben gemaakt, was Leander gelijk verkocht. “Zulke ‘flauwe’ humor laat gelijk zien wat je kunt verwachten van een bedrijf. En daar houd ik wel van.”

Ook was Leander op zoek naar een fijne werk-privébalans. “Toen ik voor mezelf bezig was, werkte ik onregelmatige werkuren. Daardoor was er niet echt onderscheid tussen werk en privé, want ik nam mijn werk gewoon mee naar huis. Ik wilde daar meer rust in vinden. Bij Exapps is dat gelukt. Als ik wat na werktijd doe, dan is dat mijn eigen keuze.”

En dan nu even over dat creatieve gedeelte, want hoe zit dat nou Leander?

“Ik houd van koken, breakdancen en pianospelen. Tijdens het breakdancen wordt mijn hoofd leeg en lichaam moe en met coderen is het precies andersom. Daarom heb ik die uitlaatkleppen na werktijd ook nodig. Maar zoals mijn nieuwe collega’s al weten ben ik verschrikkelijk met een bal, dus daar leg ik niet al te veel m’n focus op.”

Aan nieuwe dingen beginnen

Wat Leander (naast zijn collega’s, natuurlijk) het leukst vindt aan zijn werk bij Exapps? “Ik vind het leuk om aan nieuwe dingen te beginnen. Dat je aan de start staat van een project en alles nog kunt bedenken. En dat je de vrijheid krijgt om alle kanten op te gaan.” Ook naast zijn werk vindt Leander het leuk om aan nieuwe dingen te beginnen. “Ik begon bijvoorbeeld met pianospelen in coronatijd. Toen kocht ik een keyboard en ben ik daar zelf nummers op gaan oefenen.”

De wereld vanuit andere perspectieven bekijken

Eén ding is zeker: Leander weet precies wat hij wil. “Nu ben ik nog heel erg bezig met het bedrijf te leren kennen en mijn weg te vinden. Maar als dat allemaal lekker loopt, lijkt het me leuk om me wat meer bezig te houden met de bedrijfslogica van klanten. De gesprekken met de klant aangaan en vragen waarom ze voor iets hebben gekozen. Het van de andere kant bekijken.”

En wanneer onze toekomstige Leander niet met klanten om tafel zit, wil hij graag alles van de wereld zien. “Kennismaken met andere perspectieven en culturen. Want pas wanneer je ziet hoe iets echt gaat of hoe iemand echt leeft, ga je er op een andere manier naar kijken.”

Leander Klees

Terug naar overzicht