Een schets op een bierviltje of een volledig uitgewerkt 3D-model. Het maakt niet uit hóe je jouw idee aanlevert, Kinkelder Metal Solutions zet het om naar een metaalproduct op maat.

Al sinds 1945 houdt dit familiebedrijf zich bezig met het leveren van maatwerk metaalproducten en samenstellingen voor de producerende industrie. De best passende oplossing vinden voor ieder vraagstuk, dát is de missie van Kinkelder metal solutions. De wensen en eisen die klanten hebben, vereisen vaak uiteenlopende bewerkingen en specialismen. Maar wat betreft plaatwerk is niets te gek voor Kinkelder metal solutions.

Kinkelder metal solutions
Kinkelder metal solutions

De vraag:

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler. Ook bij hun eigen klanten merkte Kinkelder metal solutions op dat er steeds meer behoefte was om snel én gemakkelijk een prijs op te kunnen vragen voor metalen producten. Op een offerte wachten is immers niet meer van deze tijd. Dus om hun klanten nóg sneller van dienst te kunnen zijn en een stukje extra service te bieden, kwam Kinkelder met de volgende vraag bij ons:

"“Kunnen wij een online offertetool ontwikkelen die zó makkelijk in gebruik is, dat klanten binnen enkele stappen een prijs op kunnen vragen én direct een bestelling kunnen plaatsen?”"

Ons antwoord:

Een gebruiksvriendelijke interface ontwikkelen waar iedere gebruiker zó doorheen kan lopen: yes, we can! Maar voordat er gebouwd werd, gingen we eerst met de klant naar de tekentafel om de verschillende stappen in het bestelproces door te lopen. Welke data is er al beschikbaar? Welke systemen moeten met elkaar kunnen ‘praten’? Nadat we alle wensen in kaart hadden gebracht, konden we aan de slag.

Kinkelder metal solutions

4 belangrijkste winsten voor Kinkelder

Gemak
Gemak
Niet alleen het plaatsen van een opdracht is heel makkelijk, ook kan de klant zijn bestelgeschiedenis terugzien en eventueel direct een herhaalorder plaatsen.
Snelheid
Snelheid
Een klant hoeft niet meer te wachten op een prijsopgave én kan direct een bestelling plaatsen
Overzicht
Overzicht
Losse bijlagen zijn verleden tijd. Alle certificaten, orderbevestigingen en handleidingen worden gegenereerd in PDF en bij de order toegevoegd.
Efficiëntie
Efficiëntie
Doordat er in het portal een werktekening op basis van de wensen van de klant wordt gemaakt, hoeven de werkvoorbereiders dit niet meer te doen. Dat werkt een stuk efficiënter.

De oplossing:

De online offertetool van Kinkelder mag dan eenvoudig lijken, achter de ‘simpele’ voorkant van het portal zit een knap staaltje techniek. In Javascript schreven wij een vergaande code die het mogelijk maakt om alle aangeleverde data te herkennen, te verwerken én toepasbaar te maken. Zo kan een klant van Kinkelder in het portal een tekening uploaden, het gewenste materiaal selecteren en de benodigde hoeveelheid aangeven. Het systeem – dat gekoppeld is aan de database van Kinkelder – berekent vervolgens direct een prijs voor de door de klant aangegeven specificaties.

Wil de klant direct een bestelling plaatsen? Dan wordt er op de bestelpagina een agenda getoond met alle mogelijke leverdata. De order wordt daarna doorgestuurd naar de machines in de werkplaats van Kinkelder metal solutions. En daar wordt het gewenste product vervolgens automatisch vervaardigd. Makkelijker kunnen we het niet maken!

 

Jaap Peerenboom
Jaap Peerenboom
06 83176884
Al 15 jaar helpt Jaap klanten bedrijfsprocessen te optimaliseren. Waar mag hij jou bij helpen?

Een mooier compliment kunnen we niet krijgen! Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op

Team
Samen maken we het internet mooier!
Developers, designers, projectmanagers werken hand in hand aan de websites van morgen
Ontmoet het team

Een mooier compliment kunnen we niet krijgen! Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op

Marc Meeuwis
Marc Meeuwis
Als teammanager bewaakt Marc het overzicht en stuurt hij de teams aan. Word jij zijn volgende project?