De natuur is een belangrijk onderdeel van ons bestaan. Bomen zijn waardevol, niet alleen voor onszelf maar ook voor het milieu. Niet voor niets dat Norminstituut Bomen is opgericht en de kwaliteitszorg rond bomen waarborgt.

Om dit te bewerkstelligen ontwikkelt en standaardiseert het Norminstituut Bomen kwaliteitseisen, richtlijnen en normen voor werkzaamheden in, rond en met bomen. Verschillende instrumenten zorgen ervoor dat de kennis en kunde van alle betrokkenen op peil blijft, maar ook dat de samenwerking tussen verschillende partijen wordt vereenvoudigd.

Norminstituut Bomen – Kennisbank
Norminstituut Bomen – Kennisbank

De vraag:

Door kennis en kunde te delen zorgt het Norminstituut Bomen voor een verdere professionalisering van de kwaliteitszorg rond bomen. Een centrale kennisbron draagt hieraan bij. Een PDF van 284 pagina’s werd als naslagwerk uitgebracht, maar eenvoudig informatie opzoeken zat er niet in. Dat kan makkelijker! Vandaar dat Norminstituut Bomen met de volgende vraag bij ons kwam:

"Kunnen jullie een kennisbank ontwikkelen waar betrokkenen op kunnen inloggen om eenvoudig informatie te raadplegen?"

Ons antwoord:

Het inventariseren van de wensen stond aan de basis van de ontwikkeling van deze applicatie. Samen zoeken naar de meest passende oplossing, waarbij alle mogelijkheden en functionaliteiten werden besproken was de eerste stap in het traject. Nadat de wensen helder waren en de (potentiële) gebruikers in kaart werden gebracht gingen we aan de slag met het zoekproces. De kennis en kunde op een zo makkelijk mogelijke manier tot iemand brengen, dat is het doel.

Norminstituut Bomen – Kennisbank

4 belangrijkste winsten voor Norminstituut Bomen

Gemak
Gemak
De informatie is makkelijk up-to-date te houden
Overzichtelijk
Overzichtelijk
alle instrumenten benaderbaar vanaf één platform
Snel
Snel
Eenvoudig informatie vinden waar naar gezocht wordt
Documentatie
Documentatie
Alle kennis en kunde centraal vastgelegd op één plek

De oplossing:

Een online kennisbank staat of valt bij de vindbaarheid van de informatie waar je naar zoekt. De belangrijkste tool binnen de Kennisbank van Norminstituut Bomen is dan ook de zoekfunctie. Om deze te optimaliseren hebben we elastic search toegepast, waarbij je net als in Google zoeksuggesties krijgt wanneer je een (deel van) woord invult. Een slimme manier van zoeken dus. Heb je gevonden wat je zocht? Dan zijn losse artikelen te delen of bijlages, relevant aan het artikel, te downloaden.

Toegang tot de kennisbank gaat via een account van Norminsituut Bomen en wordt inmiddels gebruikt als de welkomstpagina voor klanten. Vandaaruit zijn ook eenvoudig de andere instrumenten van de organisatie te bezoeken. Inschrijven voor examens of kennisdagen kan ook eenvoudig vanuit dit platform.

Jaap Peerenboom
Jaap Peerenboom
06 83176884
Al 15 jaar helpt Jaap klanten bedrijfsprocessen te optimaliseren. Waar mag hij jou bij helpen?

Waarmee daag jij ons uit?
Neem contact met ons op

Team
Samen sterk met 18 collega's
Bedrijfskundigen, Developers, Designers en Projectmanagers.
Ontmoet het team

Waarmee daag jij ons uit?
Neem contact met ons op

Marc Meeuwis
Marc Meeuwis
Als teammanager bewaakt Marc het overzicht en stuurt hij de teams aan. Word jij zijn volgende project?