Bomen zijn waardevol voor onze leefomgeving. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor ons welzijn. Het Norminstituut Bomen heeft als doel de kwaliteitszorg rond bomen te verbeteren.
Om dit te realiseren ontwikkelt en standaardiseert het Norminstituut Bomen kwaliteitseisen, richtlijnen en normen voor werkzaamheden in, rond en met bomen. De onbeperkte toegang tot de kennisbank en verschillende instrumenten zorgt voor een verdere professionalisering en verbetert de samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen.
De vraag:
Eén van de instrumenten die bijdraagt aan de kwaliteitszorg rond bomen, is de Resultaatsmeter. Inspecteurs gaan het veld in en beoordelen de kwaliteit van de bomen, samengevat in een project. Per boom wordt de exacte GPS-locatie vastgesteld en de kenmerken van de boom genoteerd. Zo ontstaat er een logboek per boom. Alleen was de documentatie daarvan niet optimaal en bestond er geen centrale plek om dit te documenteren. Om het proces werkbaar te houden en de gegevens beschikbaar te stellen voor alle betrokkenen, werd ons de volgende vraag gesteld:
Ons antwoord:
Een applicatie waarbij je alle metingen per boom kunt registreren én afgestemd is op alle typen gebruikers, elk met hun eigen rechten, komt er niet zomaar. We zijn eerst gestart met het maken van een duidelijke analyse van de organisatie. Daarna hebben we alle wensen en de gebruikers van de applicatie in kaart gebracht. Zo hadden we een duidelijk beeld hoe we deze unieke en complexe applicatie moesten bouwen. Aan de slag dus!
4 belangrijkste winsten voor Norminstituut Bomen
De oplossing:
Wanneer een boominspecteur begint met zijn of haar werk, wordt er in de applicatie een project aangemaakt. Dit project omvat vaak meerdere bomen om te controleren. Er volgt van elke boom een meting die gedocumenteerd wordt. De eerste stap in het proces is het uploaden van een Excel-sheet in het systeem met alle exacte GPS-locaties van de bomen. Zodra het systeem de coördinatoren heeft gevonden, wordt de boom als een puntje op de kaart weergegeven. Na elke meting kan de inspecteur per boom een formulier invullen. Dat betekent dat na die tijd op elk moment, waar je ook bent, de gegevens van de boom beschikbaar zijn.
Bij elke volgende meting wordt er een nieuw formulier aangemaakt. Zo ontstaat er van elke boom een logboek, die verschillende personen kunnen inzien. Daarom was het belangrijk dat alle betrokkenen een licentie kregen, met aangepaste rechten, om ook in te kunnen loggen.
Waarmee daag jij ons uit?
Neem contact met ons op
Waarmee daag jij ons uit?
Neem contact met ons op