Scopin werkt binnen een groot netwerk van (internationale) partners, leveranciers en consultants en geeft advies over verbeterprojecten gericht op ICT en logistiek. Zij vinden dat álles wat je doet waarde moet toevoegen én dat samenwerken loont. Kennis is tenslotte gratis en van delen komt vermenigvuldigen.

Bedrijven actief in de logistieke sector werken vaak met een Warehouse Management Systeem (WMS). Met een WMS optimaliseer je de bedrijfsprocessen om goederen en producten op te slaan in het magazijn. Primair zorgt het dus voor informatievoorziening rond de operationele afhandeling van goederen binnen een magazijn.

Peter van Minnen, oprichter van Scopin is als consultant al 25 jaar actief in de wereld van ICT en logistiek. Het viel hem op dat enkel de grote spelers in de markt de mankracht en het budget hebben om de bestaande voorraadsystemen goed te implementeren. Terwijl er bij de kleinere bedrijven net zoveel behoefte is aan een goed voorraadsysteem. Daarom bedacht hij samen met een aantal klanten een eenvoudig systeem zodat ook kleinere bedrijven kunnen profiteren van een goed voorraadsysteem.

Scopin
Scopin

De vraag:

Het idee en het ontwerp van een microWMS was er al, nu was er nog een technische partner nodig om de software te ontwikkelen. Dit resulteerde in de volgende, concrete vraag:

"Willen jullie onze wensen vertalen naar een flexibele, toekomstbestendige oplossing waarbij het WMS draadloos te gebruiken is op tablets en handterminals. Het gebruik moet gericht zijn op barcode-scanning."

Ons antwoord:

Doordat Peter al een goede analyse van de grote, huidige systemen had gemaakt en daarbij vragen stelde als: ‘welke functionaliteiten kennen deze systemen en welke functionaliteiten zijn nu echt belangrijk?’, hadden wij een goede basis om aan de slag te gaan. Zeker nadat we ook nog een aantal gesprekken met hem voerden. Zo bleek dat het MKB wel de administratiesystemen heeft voor orders en administratie maar dat de registratie van de inkomende en uitgaande goederen vaak met pen en papier gaat. Met de mobiele web-app die gericht is op barcode scanning nemen we de klanten van Scopin veel werk uit handen.

Scopin

4 belangrijkste winsten voor Scopin

Tijd
Tijd
nu ook het MKB gebruik kan maken van een WMS-systeem, wordt er veel tijd gewonnen
Gemak
Gemak
het systeem is eenvoudig te bedienen voor iedereen die in de logistiek werkzaam is
Registratie
Registratie
alles is nu overzichtelijk en op één plek terug te vinden
Less is more
Less is more
het microWMS is gebaseerd op de kleinste bouwsteen van voorraadbeheer: de Logistieke Journaalpost® (omdat ook je logistieke boekhouding op orde moet zijn). Deze eenvoud maakt het systeem meteen betaalbaar en schaalbaar, ook voor kleinere bedrijven.

De oplossing:

De geoptimaliseerde webapp voor mobiel/handterminal kan alles wat grote systemen ook doen, maar is iets minder uitgebreid. Zodra er producten in het magazijn binnenkomen, worden deze gescand en toegevoegd aan een opslaglocatie. Deze fysieke locatie is evengoed een digitale locatie in het systeem. De voorraad is hierdoor goed bij te houden: men weet précies wat er aanwezig is. Zodra een product wordt verkocht, is deze makkelijk terug te vinden. Door het product nogmaals te scannen wordt het product uitgeslagen en is het klaar voor uitlevering. Daarnaast is het systeem via een API te koppelen aan diverse administratieve pakketten (o.a. Snelstart, Exact, Infor etc.).

In de Track & Trace geschiedenis kunnen alle eerdere handelingen teruggevonden worden én er kan een inventarisatie worden uitgevoerd. Zo houden we het overzichtelijk én toegankelijk voor het MKB. Het voorraadsysteem is eenvoudig en flexibel te configureren. De implementatietijd kost tussen de 2 uur en 2 weken. Scopin heeft een groeiende groep van klanten: productiebedrijven, groothandels en logistiek dienstverleners. Jaarlijks komen er nieuwe functies bij, de ontwikkeling van Scop’In’Out microWMS gaat gestaag door.

Jaap Peerenboom
Jaap Peerenboom
06 83176884
Al 15 jaar helpt Jaap klanten bedrijfsprocessen te optimaliseren. Waar mag hij jou bij helpen?

Een mooier compliment kunnen we niet krijgen! Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op

Team
Samen sterk met 18 collega's
Bedrijfskundigen, Developers, Designers en Projectmanagers.
Ontmoet het team

Een mooier compliment kunnen we niet krijgen! Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op

Marc Meeuwis
Marc Meeuwis
Als teammanager bewaakt Marc het overzicht en stuurt hij de teams aan. Word jij zijn volgende project?