Marc Meeuwis

Ontmoet het team | Marc

22 dec 2022

Hij is vader van twee jonge kinderen, drinkt graag een biertje met zijn vrienden en voetbalt eens per week bij ESA in Arnhem. Marc heeft een druk leven. En dan is hij óók nog teammanager bij Exapps. Deze Exapps-er van het eerste uur is alweer tien jaar bij ons in dienst. Hoog tijd voor een nadere kennismaking!

Je zou denken dat hij een overdosis energie heeft, maar wie ‘m op maandagochtend op kantoor ziet denkt daar nog wel eens anders over… Of het aan de whisky-avond ligt of aan een nachtelijke sessie met zijn pasgeboren zoon laten we even in het midden, maar gelukkig doet zijn gebrek aan slaap niet af aan zijn vrolijkheid. Met Marc is het altijd gezellig.

Ontwikkelaar/helpdeskmedewerker/projectmanager

Toch heeft deze Exapps-er ook een serieuze kant. En dat is maar goed ook, want bij Exapps geeft hij dagelijks leiding aan een team van acht ontwikkelaars. “Toen ik begon bij Exapps was ik zelf ook ontwikkelaar. We waren toen nog maar met een klein team, dus naast ontwikkelen deed ik er veel dingen bij. Zo was ik ook projectmanager, helpdeskmedewerker en contactpersoon voor de klant.”

In zijn nieuwe rol gerold

“Er was toen nog weinig structuur, we hielden geen uren bij en we werkten niet projectmatig. Daar ben ik toen mee aan de slag gegaan. Hoe kunnen we onze interne processen verbeteren, wat kan er anders? In een klein bedrijf ben je zelf verantwoordelijk voor verandering, en daar kreeg ik ook alle ruimte voor. Dus ik rolde eigenlijk vanzelf in mijn nieuwe rol, terwijl het bedrijf verder groeide.”

Uitdagend werk

Inmiddels is Marc alweer een aantal jaren teamleider en hij heeft een mooi team opgebouwd. “Die jongens ontwikkelen inmiddels beter dan ik, haha. Maar ik heb weer hele andere uitdagingen in mijn rol. Als ontwikkelaar ben je gewoon lekker bezig met je werk, maar als teamleider moet je je ook bezighouden met andere zaken, zoals targets halen, het team aansturen, complexe vraagstukken oplossen en zorgen dat er voor iedereen voldoende werk is. Dat maakt mijn werk in ieder geval nooit saai!”

Een sloot aan ervaring

Over complexe vraagstukken gesproken: in de afgelopen jaren heeft Marc veel ervaring opgedaan met grote projecten. Een aantal staan hem nog altijd heel goed bij. “Zoals het ontwerpen van een microWMS voor Scopin of het ontwikkelen van een kennisbank voor Norminstituut Bomen. Bij dit soort projecten ben ik veel betrokken geweest. Het mooiste vind ik dat we bij Exapps het leven van onze klanten écht makkelijker maken. Door processen te automatiseren maken we van papierwerk iets waar ze digitaal mee kunnen werken. Echt mooi.”

Computernerd

Maar ondanks het feit dat hij zelf niet meer aan de knoppen draait, is Marc nog steeds – naar eigen zeggen! – een computernerd. “Ik was vroeger altijd al met computers bezig en het is nog steeds mijn hobby. In mijn vrije tijd ben ik veel aan het gamen, al doen eigenlijk al onze ontwikkelaars dat. Maar ik doe nét zo graag iets leuks met vrienden.”

Terug naar overzicht