De voordelen van een maatwerk-webapplicatie

17 jan 2022

Met een webapplicatie worden de werkprocessen binnen jouw bedrijf een stuk simpeler gemaakt. Je kan daarbij kiezen voor standaard software of voor maatwerk. Zelf zijn wij goed in én gek op dat laatste. We leggen je dan ook graag uit wat de voordelen van een maatwerk-webapplicatie zijn.

Soms kunnen werkprocessen wel wat sneller of efficiënter. Je wilt bijvoorbeeld je in- en verkoopgegevens koppelen aan je administratie. Of je voorraadbeheer integreren in de orderverwerking. En dus googel je naar ERP-software…

Je komt dan al snel uit op grote en complexe softwarepakketten. Deze software zal jou bieden wat je nodig hebt, maar komt vaak ook met een rits aan functies die je níét nodig hebt. Maar waar je wel voor betaalt…

#1: Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt

Voor sommige klanten en hun vraagstukken zal een bestaande software-oplossing voldoende hun probleem oplossen. In zo’n geval verwijzen wij de klant met alle liefde naar die software. Maar wil een klant net wat anders of net wat meer, dan is maatwerk het beste antwoord. En dat heeft als voordeel dat je in principe alleen betaalt voor wat je nodig hebt. In onze webapplicaties vind je dus geen overbodige functionaliteiten.

#2: Maatwerk-software is schaalbaar

Een ander voordeel van maatwerk-software is dat het schaalbaar is. Als jouw bedrijf groeit, groeit onze software met je mee. Bij standaard software is het vaak nog maar de vraag of dat mogelijk is. En als het al kan, zit je op een gegeven moment opeens in een duurdere tier (prijsklasse).

#3: Maatwerk past zich aan jouw bedrijf aan

Bij standaard software-oplossingen moet je soms je werkproces aanpassen aan de software. Met maatwerk is dat andersom; daar staat de software in dienst van het bedrijf en wordt de webapp aangepast aan hoe het er bij jou te werk gaat.

#4: Onze software maakt jouw bedrijf efficiënter

Wij durven wel te stellen dat onze software jouw bedrijf echt efficiënter laat werken. En dat komt omdat we onze software en webapps zo inrichten dat ze naadloos passen in jouw werkprocessen. Hoe dit kan? Omdat wij altijd een échte samenwerking met onze klanten nastreven.

Samen bepalen we welke functionaliteiten de software-oplossing moet hebben. Dit doen we door bijvoorbeeld een dagje mee te lopen en te kijken hoe nu alles loopt. Op deze haast bedrijfskundige manier brengen wij snel en gericht in kaart hoe het wat ons betreft beter kan. We denken dus niet vanuit een product, maar aan wat voor jou als klant de ideale oplossing is.

Zo maakten we op deze manier een offertetool voor Kinkelder metal solutions, een opname-app voor Bumé en een microWMS voor Scopin.

Wil jij ook een maatwerk-oplossing?

Wil jij ook een maatwerk-oplossing die jouw bedrijf efficiënter laat werken? Geen probleem is ons te complex. Neem vandaag nog contact met ons op en wie weet zitten we binnenkort met jou om de tafel.

Terug naar overzicht