Jordie van Zijl

Ontmoet het team | Jordie

24 sep 2024

Bij Exapps delen we graag de verhalen van onze teamleden, zeker als het gaat om de jongere krachten die hun weg vinden in de wereld van softwareontwikkeling. Dit keer is het de beurt aan Jordie, een getalenteerde developer die bij ons begon als stagiair en nu werkt op basis van een 0-urencontract, terwijl hij zijn studie Software Development afrondt in Doetinchem.

Jordie begon bij Exapps begin 2023, toen hij als stagiair aan de slag ging. Hij liep een halfjaar stage en blonk uit met zijn resultaten, wat uiteindelijk leidde tot een mooie beoordeling. “Ik kreeg een 9 voor mijn stage, als ik meer moeite had gestoken in mijn presentatie dan was het cijfer waarschijnlijk nog hoger”, lacht hij. Tijdens zijn stageperiode werd het duidelijk dat hij talent had én dat hij zijn plek had gevonden binnen het team. Dat hij ook mee mocht tijdens het personeelsuitje in oktober van dat jaar hielp hem ook een goed beeld van Exapps én de andere labels (Warempel en BIG FAT Internet) te krijgen.

Een developer met een brede interesse

Specifieke interesses of passies op werkgebied heeft Jordie niet. “Als we morgen in Java gaan programmeren, dan zou ik het ook leuk vinden om me dat eigen te maken!” Jordie ziet zichzelf voor nu als een allrounder binnen het team. “Ik pak de kleine dingetjes op, waar anderen misschien niet te veel tijd aan willen besteden.”

Hoewel hij nu nog beperkt is in de uren die hij kan werken vanwege zijn studie, maakt hij het meeste van zijn tijd. Hij werkt vaak aan kleinere taken binnen grotere projecten, zoals het aanpassen van een zoekfunctie op een website. “Het is voor nu natuurlijk prima zo, maar als ik fulltime ga werken, dan wil ik wel graag grotere projecten en verantwoordelijkheden”, legt hij uit.

In zijn eentje een websiteproject afgerond

Tijdens zijn vakantie heeft Jordie een bijzonder project opgepakt: het bouwen van een portal voor de Emigratiebeurs. “Ik heb de achterkant gemaakt waar exposanten vacatures en huizen kunnen uploaden. Die informatie komt dan automatisch op de website terecht”, vertelt hij trots. Dit project was een mooie uitdaging voor hem, waarin hij zijn vaardigheden in Laravel en Livewire verder kon ontwikkelen. “Laravel is echt waar ik het meeste van heb geleerd tijdens mijn stage”, zegt hij. Livewire, een framework binnen Laravel waarmee frontend-onderdelen realtime geüpdatet worden, heeft hem geholpen om nog sneller en efficiënter te werken.

Toekomstplannen en persoonlijke groei

Met zijn examens in zicht, werkt Jordie hard aan zijn studie, maar hij kijkt ook al vooruit naar de toekomst. Het plan is om fulltime bij Exapps aan de slag te gaan na zijn eindstage, die hij ook bij ons mag volbrengen. Voor nu geniet hij van de afwisseling en het werken aan verschillende projecten, al geeft hij toe dat het soms even zoeken is naar de juiste informatie binnen een groot project, omdat hij er dan niet vanaf het begin bij betrokken is.

Naast zijn technische vaardigheden heeft Jordie ook op persoonlijk vlak veel geleerd bij Exapps. “Op tijd opstaan was vroeger wel een ding”, grapt hij, terwijl hij terugdenkt aan het moment dat hij zich tijdens een van de overleggen over onze jaarlijkse kerstactie had verslapen. Ook de interactie met collega’s heeft zijn werkstijl beïnvloed. “Mark mompelt wel eens random dingen, en dat heb ik onbewust van hem overgenomen. Nu doe ik dat ook wel eens op school, maar dat vinden ze daar heel irritant, haha!”

Bij Exapps zijn we in elk geval heel blij met Jordie en we kijken ernaar uit om hem in de toekomst vaker te zien, zodat hij eindelijk aan die grote projecten kan werken. Of dat nou in PHP of Java is… 😉

Lijkt het jou nou ook leuk om aan de slag te gaan bij Exapps? Dat komt mooi uit, want wij zijn op zoek naar een medior/senior backend-developer! Zien we jouw sollicitatiemail snel verschijnen?

Terug naar overzicht